Vissza a nyitóoldalra
 
 
 
e-mail
e-mail
Honlaptérkép Videócsatornánk Kövess minket a Facebook-on
Szezám, nyílj ki!  Szezám, zárulj!

Hozd el testvéreidet ebbe a kuckóba. Mutasd be őket, mesélj magatokról. Ha nincs testvéred, írd le, szeretnéd-e, hogy legyen.
Ha nem találod a Napsugárban, keresd honlapunkon a Testvérek kuckóját. Itt több a helyünk, tehát fényképeket is megjelentetünk. Várjuk leveledet, rajzodat, testvéreiddel készült fényképedet.
2011. február
Kedves Csipike!

Megkaptam válaszod levelemre, melyet nagyon köszönök. Megszületett a testvérem Viktor-Zsombor. Ő a legnagyobb és legszebb ajándék, melyet kaphattam Karácsonyra.
Mellékelek egy képet róla.
Szmutku Áron, Halmi

A szászrégeni A. Maior Gimnázium Napsugár-olvasói írták:

A testvérem egyszer-egyszer sokat csúfolódik, de én mindig szeretem. Volt olyan eset, hogy megütött, mérges voltam, de aztán elmúlt. Jólesett, mikor adott valamit nekem. Nem játszik velem, mert 14 éves, és már nagy. Szerettem volna, ha Antó, a barátnőm is testvérem lett volna.
Szeretem nagyon a testvéremet.
Nagy Kinga

Nekem van egy lánytestvérem, 13 éves. nagyon okos, és sokat segít matekből, de nagyon önfejű. Legtöbbet azon veszekedünk, hogy ki gépezzen, de különben jól egyezünk.
Monoki Előd

Az én testvérem három éves. nagyon rossz, de azért szeretjük egymást. A neve Emőke.
Szabó Róbert

Az én testvérem 21 éves, a neve Milán. Van, amikor verekedünk, de van, amikor békében vagyunk. Ha szoktam valami édességet enni, akkor neki is adok. Ami az enyém, az övé is.
Torjai Tamás

A testvérem 13 éves. Szeretem, mert segít a tanulásban. Egyszer-egyszer összeveszünk és kibékülünk. Szeret zenét hallgatni. A neve Melissza.
Szekeres Levente

Van egy testvérem, a neve Peti. Nagyon jó velem. Remélem, hogy nagykorában is jó lesz hozzám. Szeret zenét hallgatni és játszani a számítógépen. Nagyon szeretem őt.
>Bíró Róbert

A testvérem 17 éves. Szeret számítógépezni, de nem akar kicsikocsival játszani. Sokat veszekszünk a számítógépen.
Suteu Imre Loránd

Nekem egy nagyobb testvérem van. Nagyon szeretem, mert sokat segít, ha nem értek valamit. De sokszor veszekedünk. Szeret szaladni. Ő a legjobb testvér a világon.
Kolcsár Orsolya

Az én testvérem nagyon jószívű. Sokszor veszekedünk, de mindig kibékülünk. Utána még jobban szeretjük egymást. Jóban, rosszban velem van. Nagyon szereti a rockosokat, sőt úgy is öltözik. Sokat számítógépezik.
Barabás Barna

Az én testvérem 14 éves. Nagyon szeret számítógépezni. A legjobban a csirkecombot szereti. Egyszer-egyszer veszekedünk azon, hogy ki számítógépezzen.
Demeter Zsolt
2011. január
A csíkkozmási III. osztályosok küldték:

Az én testvérem, Eszter hetedikes. Amikor mi az ikertestvéremmel megszülettünk, a testvérem három és fél éves volt. Nagyon irigykedett ránk, mert azt hitte, hogy ránk többet vigyáznak, mint őrá. Én most már harmadik osztályos vagyok.
Erdély Bálint

Az ikertestvérem nagyon jó tanuló, a neve Bálint. Mindig jól válaszol a kérdésekre. Jobban játszik a számítógépen is. Mindig első tanuló, én pedig a harmadik. A testvérem jár Kuruttyra is. Példaképem lehetne.
Erdély Zoltán

Nekem ikertestvéreim vannak, négy évesek, barna szemük és hajuk van. Szoktam velük iskolást játszani, amelyben én vagyok a tanító néni és ők a tanulók. Néha összeveszünk, de hamar ki is békülünk.
Nagyon szeretjük egymást, és örvendek, hogy van két egyforma testvérem.
György Andrea

Van egy testvérem, a neve Zoltán. Nagyon szeretem, és ő is szeret engem. Két évvel nagyobb nálam, és sok jóra tanít engem. Csíkszeredába jár iskolába és karatéra.
Borbély Krisztina

Az én testvérem hetedik osztályos. Jár futball edzésre. Gyorsan tanul, hogy tudjon játszani. Szeret engem, és én is szeretem őt. Sokat játszunk, verekedünk, dolgozunk. Sokszor megyünk együtt misére.
Borbély Szilárd

Az én testvérem X. osztályos. Hét évvel nagyobb nálam, de szeretjük és megértjük egymást. Sokat játszik velem, tanít énekelni és szintetizátorozni. Az én véleményem szerint Enikő a világ legjobb testvére.
Bodó Krisztina

A testvérem hatodikos, nálam 3 évvel nagyobb. Van, amikor nem értünk egyet, és összeveszünk, de jókat is játszunk. A testvérem nagyon jó matekből, és velem is mindig jó. Mi mindig mindent odaadunk egymásnak. Ha azt kéri, hogy játsszak vele, akkor játszom.
Egyszóval jó, hogy van testvérem.
Potyó Évike

A testvéremmel nagyon szeretek játszani, mert amikor játszunk, akkor nagyon vicces. Nagyon erős, mert jár karatéra, és szombaton fog menni versenyre. Tizenkét éves, három évvel nagyobb, mint én. A neve Isti. Kékszemű és szőke hajú. Nem szeret tanulni, de muszáj.
Bakó Júlia

Nekem van egy fiútestvérem. Három évvel kisebb, mint én. A neve Ervin. Sokat szoktunk játszani traktorral, kocsival és még sok játékkal. Néha összeveszünk, de tíz perc múlva kibékülünk, és játszunk tovább.
Boga Attila

A testvéreim Ágota és Évike. A kistestvérem, Ágota nagyon édes, gyönyörű szép szeme van. Már amikor született 2 centis haja volt. Sokat eszik és alszik, nem sír sokat.
Nagyon jó, hogy 2 testvérem van. Mind a kettőt egyformán szeretem.
Mátyás Jánoska
2010. december10 éves vagyok. Egy testvérem van. Barna a szeme és a haja. Loránd a neve. Szeret biciklizni, és mindketten szeretünk tévézni.
Vizoli Henrietta, Gyergyóalfalu
Róbert 9 éves, nagyon szeret játszani. Sokat lovazik és kutyázik. Egy kicsit durva velem. Sokszor verekedik. Néha össze is veszünk, de a harag nem tart sokáig. Nem is tudom elképzelni az életemet nélküle.
Fejér Zsuzsanna, Gelence
A fényképen éppen támogatom az öcsémet, hogy le ne essen a lóról, aki az apukánk. Anyuka pedig fényképez.
Bereczki Bettina, Vedresábrány
Két kicsi testvérem van. Nagyon szeretem őket. Amikor tudok, akkor ügyelek rájuk. Ha a szüleim el vannak foglalva, akkor próbálom azt, hogy ne zavarják a szüleimet. A nagyobb testvéreim is szoktak játszani velük. ők legtöbbször akkor szoktak segíteni, ha én nem tudom, mit csináljak, ha sírnak. Úgy próbáljuk megnyugtatni őket, hogy felvesszük, és elkezdjük ringatni. Így megnyugszanak.
Fodor Annamária, Gyergyószentmiklós
Nekem nincs testvérem. Szeretek játszani a kicsikkel. Nagyon szeretnék egy testvért.
Genda Ágnes, Pettyén
2010. november
Apol 6 éves. Nagyon szeret babázni, segíteni anyunak a főzésben. A kedvenc állata a cica. Nagyon szeretem őt.
Molnár Andor Olivér, Balánbánya
Van egy kisöcsém, Andris. Hároméves. Ősszel kezdte el az ovit, szintén a Hófehérke óvoda Micimackó csoportjában. Küldök egy képet is magunkról.
Szabó Piroska, Kolozsvár
Nekem két testvérem van. Barbi 8 éves, Zolika 6 éves. Nagyon sokat szoktunk festeni és rajzolni. Nagyon szeretem őket.
Mosneag Ádám Árpád
A testvérem, Szende 4 éves. Szeretek vele játszani. Sokat rajzol a ceruzáimmal, pedig neki is van.
Ambrus Andrea Mónika, Gyergyószentmiklós
A testvéremet Lillának hívják, 11 hónapos. Nagyon szeret hason mászni, az ágy szélébe belekapaszkodni, és felállni. Minden nap csinál valami újdonságot. Szoktunk minden nap játszani. Én nagyon szeretem őt, és lehet, hogy ő is engem.
Elekes Bea, Gyergyószentmiklós
Az én testvérem, Gabriella megennivaló. Ha valaki mérgesíti, azt kiáltja: ábusi. Senki nem tudja, mit jelent. Jobb testvért nem lehet kívánni. Együtt lovacskázunk, nagyokat nevetünk.
Aruncutean Lorena Rebeca, Kolozsvár
Az én testvérem 8 éves. Keveset játszunk, de sokat verekedünk. Szőke a haja, kék a szeme. Szeret halászni, puskával játszani.
Rostás Szende, Szentmihály
2010. október
A pákéi Vida András Iskola Napsugár olvasói
gyönyörű üzeneteket küldtek a Testvérek kuckójának:
 
Van egy testvérem, Norbert. Hétéves, szőke és, szemüveget visel. Nagyon sokat játszunk együtt, és közben sokat is veszekedünk, de azért nagyon jó testvérek vagyunk.
Dimén Julianna Noémi
Lánytestvérem van. Kék a szeme. Szeretjük egymást. Szőke, hatéves, Herminának hívják. Mindent megosztunk egymással.
Deák Norbert László
Fiútestvérem neve Boti. Első osztályos. Együtt szoktunk játszani. Sokat segítünk egymásnak.
Olteanu Attila Vasile
A testvéremet úgy hívják, hogy Orsolya. Szép és okos, negyedik osztályos. A szeme kék, a haja szőke. Nagyon kedves, és szeret velem játszani. Néha-néha szoktunk veszekedni is.
Balázs Izabella
Ha lenne egy lánytestvérem, sokat gondoznám. Kicsi termetű legyen, hogy tudjak vele játszani. Megetetném, megitatnám, és még pelenkáznám is. Mindig kitartanék mellette, és segítenék neki, amikor szüksége lenne rá.
Szakács Ágota
Az én testvérem tulajdonságai: a szeme barna, magassága egy méter. Tisztelettudó, jó tanuló, néha rosszalkodik. Szeretem a testvérkémet, ha jó, ha rossz, csak beteg ne legyen.
Balázs Orsolya
A testvéreim Iza és Annamari. Iza szép, kék szemű, haja színe gesztenyés, teste karcsú, bőre fehéres. Kedves, okos, barátságos, jószívű leány. Sokat játszunk, és közben veszekedünk. Annamari szép, barna szemű, haja színe barnás, teste karcsú, barna bőrű. Kedves, jószívű, barátságos lány. Ha veszekedünk, kis is békülünk. Sokat viccelődünk. Nagyon szeretem, és nem szeretném elveszíteni őket. Iza 13 éves, Annamari 16, én pedig 10 éves vagyok. 3-3 év van közöttünk.
Kádár Andrea
Nekem van egy kicsike testvérem, úgy hívják, hogy Tihamér Róbert. Nagyon szeretem. Szoktam vele játszani, ő még csak egy éves és hat hónapos. Tihamér nagyon huncut.
Németh Csilla Izabella
Négyen vagyunk testvérek. Csilla kilencedik osztályos, Gyurika negyedikes, Zsombor elsős, én harmadikos vagyok. Szeretjük egymást. Segítünk egymásnak a leckékben is. Előfordul, hogy civakodunk.
Jákó Kincső Rozália
A lánytestvéremet nagyon szeretem. Noémi sokat segít nekem a tanulásban. Néha szoktam vele durváskodni, de ő mindig megbocsát.
Szabó Barna
Az én testvérem neve István László. Szoktunk veszekedni és játszani is. Hétéves, ősszel megy iskolába. Kék a szeme, szőke a haja, és nem szeret dolgozni. Szeretem őt, mert amije van, azt megosztja velem. Én is megosztom a dolgaimat vele.
Jakab Attila Róbert
2010. szeptember
Pityu tizennégy éves. Szeret sakkozni. Most is megy egy versenyre, remélem, nyerni fog. Szeret velem játszani, és szeret számítógépezni.
Kedvenc tantárgya a matematika és a földrajz. Szereti a hasát, és egy kicsit lustálkodni.
Egyszer kirakta a bűvös kockának az egyik színét. Szoktunk versenyt futni, mikor jövünk haza mamámtól. Szeret kosarazni, futballozni, kirándulni.
Ilyen az én testvérem.
Kocsis Hedvig, Zimándújfalu
Emese egy évvel kisebb, mint én. Nagyon szeret Barbie babával játszani, televíziót nézni és olvasni. Nem szeret: kint játszani, futni és versenyezni az öltözésben. Segítek neki a leckében, és játszom vele.
Van, hogy unatkozunk, de olvassuk egymás gondolatát. Ilyen az én testvérem.
Zsámbok Zoltán, Zimándújfalu
A testvérem három és fél éves. Most éppen beteg, és sokat sír. Karinának hívják. Sokat játszunk együtt, ő oviba jár, én iskolába. Mikor hazaér az oviból, mindig mesél. Szereti a könyveket. Amíg a leckéimet írom, tanulom, ő alszik. Szoktunk rajzolni. Ő nézi a meséket, vagy a babákkal tölti el majdnem az egész napját. Van, amikor orvosost játszunk, és megvizsgál. Amikor kicsi volt, sokat harapott. Ha elmegyek valahova, és nem viszem, akkor sír.
Szeretem őt, és jó, hogy a testvérem.
Bold Barbara, Zimándújfalu
Nincs testvérem, de nemrég kaptam egy kiskutyát a szüleimtől. Szabadidőmben sokat játszom vele. Játékos, okos, szófogadó kiskutya. Nagyon szeretem őt, úgy érzem, mintha ő is családtag lenne.
Ferencz Roland, Gyergyószentmiklós
Az öcsikém, Karcsi négy kilóval született. Sok mindenen keresztül ment, amikor kicsi baba volt. Sokat játszottunk, sokat nevettünk, vicceket mondtunk egymásnak. Mikor felcseperedtünk, az iskolában sokat tanultunk.
Csáki Erika, Gyergyószentmiklós
2010. augusztus
Van két ikertestvérem. Úgy hívják őket, Norbi és Laci. Kedvenc állata Norbinak a kutya, Lacinak a ló. Mindketten 6 évesek, és szeretnek játszani, de tanulni is. Közben-közben verekednek.
Máté Orsi, Csíkbánkfalva
A testvérem 15 éves, nagyon jó tanuló, és nagyon ügyes. Jóban vagyunk, sokat viccelünk, nevetünk. Ezért szeretem a testvéremet.
Gyűjtő Izabella, Csíkbánkfalva
A testvérem, Henrietta 6 éves. Szép, hosszú haja barna, és barna a szeme is. Szeret csini ruhákban járni, szerepelni. Szeret fiúkkal játszani, biciklizni és görkorizni. Már tud főzni pudingot, és mamának is segít a főzésben. Kedvenc tésztája a kávés szelet. Nagyon mozgékony, eleven kislány. Elég jól egyezünk. Szeretünk számítógépezni, kedvenc játékunk a túrbós kocsik.
Farkas Róbert, Székelykeresztúr
László 12 éves, egy kicsit dundi és nagyon talpraesett. Szokott nekem segíteni a házi feladatokban, ha nem tudok valamit. Mikor egyezünk, minden jó, de ha veszekszünk, ajaj, abból nem lesz jó, de gyorsan kibékülünk.
Ciople Norbert, Nagybánya
Van két testvérem, Szabolcs és Róbert, kisebbek, mint én. Nagyon szeretjük egymást.
Kósa-Timár Andrea, Csíkcsicsó
A testvéreim, Zsófi és Ágó, ikrek. Ötévesek, én tizenegy vagyok. Nagyon szeretjük egymást, különösképpen, ha nem bosszantom őket (néha azért megesik az is). Sokat játszanak együtt, szeretnek biciklizni és babázni. Együtt tanítóst játszunk, megtanítottam leírni a nevüket.
Szilaghi-Székely Zsuzsa, Magyarlapád
A testvérem, Tímea ötéves. Szeretünk együtt játszani, de nagyon szeretném, ha egy kicsit hallgatna rám. Szeretem őt.
Szőke Szabina, Sepsiszentgyörgy
2010. július
Lapozzunk bele albisi olvasóink testvér-albumába:
 
Csongi négyéves, helyes kisfiú. Nagyon szeretjük szüleinket és egymást. Ő nagyon szépen fest, én olvasom a mesét neki. Ritkán veszekszünk, mert szeretjük a csendet.
Vizsuly Zsanett
Zsolti 8 éves. Nagyon szeretem, pedig sokszor idegesít. Néha veszekszünk, és ritkán verekszünk is, de mindig kibékülünk, hiszen jó testvérek vagyunk.
Molnár Zsuzsanna Hanna
A testvérem, Szilvi okos fiú és jó tanuló. Sokszor vele tanulom az angolt, mert ő már többet tud, nagyobb mint én. Néha szeretném, ha lány lenne, de így is nagyon örülök, hogy ő az én testvérem.
Bod Judit
Emese tízéves, szeretem őt. Jobb testvér nincs az egész világon.
Elekes Karola
Nekem nincs testvérem, de van unokatestvérem. Lacikának hívják, ötéves. Nagyon szeretem, mert vicces, jópofa. Sokat szoktunk együtt játszani.
Kraft Andrea
2010. június
A gyergyószentmiklósi Kós Károly Iskola IV. A osztálya ezt küldte a Testvérek kuckójának:
 
Négy testvérem van. István a legnagyobb, 28 éves, ritkán látom, mert Magyarországon dolgozik. Levente 26 éves, ő Németországban dolgozik. Imola 25 éves, most sajnos nem dolgozik. Szabolcs 17 éves lesz a nyáron, ő még iskolás, és végül én, 10 éves vagyok. Nagyon szeretem a testvéreimet. Én vagyok a legkisebb, és ezért sokszor kényeztetnek.
Incze Klaudia
Egy testvérem van, Levente, 14 éves. Nagyon szeretem, de csak akkor, amikor nem verekedik velem.
Csíki Andrea
Négyen vagyunk testvérek. Én lány vagyok, mégsem nagyon kényeztetnek. Ez nem baj, mert a legkisebb mindig verekedik, én meg visszaütök. A végén mindig kibékülünk.
Zerkula BeátaA testvéremet Lillának hívják, nemrég tanult meg járni. Egyéves, gyakran játszunk együtt. Nagyon édes, huncutkodni is szokott, de azért szeretem.
Elekes Bea
Öten vagyunk testvérek. Van három fiútestvérem és egy lány, akivel ikrek vagyunk. A két kicsi testvérem is ikerpár. Ők négyévesek, a legnagyobb testvérem 12 éves, és mi tízévesek vagyunk.
Elekes Szende
Nekem van három fiútestvérem és egy lány. A lánytesóm nekem az ikertestvérem. Az ikertesómmal sokat szoktunk civakodni. Érdekes módon a házi feladatunk sem lesz egyforma, hanem egyiknek jó és a másiknak néha rossz.
Elekes Tünde Mária
2010. május
Az öcsém Dani. Sokat játszunk. Néha összeveszünk, de aztán kibékülünk.
Bartha Gergely, Marosvásárhely
A testvérem Tamás, hétéves, jó és rossz fiú is. Nagyon szeret autózni, halászni és rajzolni. Elsős és nem szeret tanulni. Néha veszekedünk, de azért jóban vagyunk. A kedvenc állata a kutya.
Csatlós Beáta, Marosvásárhely
Nekem nincs testvérem, de szeretnék egyet vagy többet, fiút, de lány is jó lenne. Jó lenne, ha kisebb lenne, mert szeretném tanítgatni.
Nagy-Bodó Szilárd, Marosvásárhely
Dávid hatéves, nagyon csintalan. Sokat játszom vele. Szoktunk veszekedni, de hamar kibékülünk. Nagyon szeretem a testvérem. Mindent megosztok vele. Nem is tudnék nélküle lenni.
Borzási Tímea, Zilah
A csíkszeredai Petőfi Sándor Iskola III. C osztálya rendkívül tevékeny.
A testvérek kuckójába is küldtek mini-portrékat
 
Két testvérem van, az egyik Szabina, 6 éves, a másik Sámuel, 4 hónapos. Szabina jövőre megy iskolába, és nagyon várja. Sámuel már bilizik, és rágókája van. Nagyon szeretem őket.
Tamás Szilvia
Van egy testvérem, úgy hívják, Okos Annamária. Ötödikes, 12 éves, nagyon jó tanuló. Kedvenc tantárgyai az infó, a torna, a rajz. Kedves kislány. Szeretem, mert szép, okos, ügyes, kedves, és még sok más jó tulajdonsága is van. A testvéremet becsülöm, és nagyon de nagyon szeretem.
Jó, hogy van testvérem!
Okos Zsuzsanna
Az én testvéremet úgy hívják, hogy Zsolti. 12 éves, és az iskolában úgy szokták hívni, hogy Dzsottó vagy Márió. Amikor összeveszünk, egymást szoktuk ütni, rúgni. Néha jók vagyunk, néha rosszak.
Ambrus Krisztina
2010. április
Nagybodófalván lakom a szüleimmel és két testvéremmel: Júliával és Gergővel. Júlia 17 éves, Gergő 14, én pedig 11 éves vagyok. Mind a két testvérem jól tanul. Gergő nagyon szereti a futballt, Júlia pedig a kézilabdát. A nővérem Déván jár iskolába, a bátyám inkább a barátaival van, ezért ritkán vagyunk mind a hárman együtt. Tudom, hogy ők mindig szeretnek, és ez az érzés kölcsönös. Nekem vannak a legjobb testvéreim az egész világon!
Bálint Boglárka, Nagybodófalva
Ikrek vagyunk, januárban már 10 évesek leszünk. A testvéremet Norbinak hívják, sokat szoktunk együtt játszani, és közben civakodni is, de azért nagyon szeretjük egymást.
Szabó Hajnalka Angéla, Kárásztelek
Az én testvérem 5 éves, Mirjámnak hívják. Nagyon szeretem, de néha idegesítő.
Deák Endre Efraim, Szalárd
A marosugrai II–IV. osztály testvéralbumából:
 
Sajnálatos módon nekem nincs testvérem, de ha lenne, vigyáznék rá, enni adnék neki, és Karácsonykor, Mikuláskor és születésnapkor, mikor írnék levelet, helyette is írnék, és kérnék ajándékot neki is. Ha iskolába járna, segítenék a háziban. Nagyon szeretném a testvéremet.
Székely Júlia Orsolya
Két testvérem van, Dalmi és Ervin. Megosztunk mindent. Nagyon kedvesek, jószívűek. Én megírtam a Mikulásnak, hogy ők mit kérnek.
Baci Anca Alexandra
Örülök, hogy én kisebb vagyok, mint a testvérem, mert ha bajban vagyok, akkor segít. Jól egyezünk, és mindent megosztunk egymással. Ő ötödikes, én másodikos vagyok.
Székely Zsolt
Van egy fiú- és két lánytestvérem. A fiú 15 éves, a két lány 8 és 19 éves. Nagyon jól egyezek velük, segítünk egymáson, megosztjuk véleményünket. Szeretem őket, mert vigyáznak rám.
Moldovan Zoltán
Két testvérem van, nagyon jól egyezek velük. A nagyobbik 14, a kisebbik 2 éves. A kisebbik testvéremmel jobban egyezek, mert ő mindig rám hallgat.
Demeter Csongor Loránd
2010. március
Nekem egy testvérem van. Úgy hívják, hogy Abigél, 18 éves. Sokat civódunk, de nem tart sokáig.
Péter Zs. Adrienn, Kovászna
Az én testvérem Huni. Nagyon szeret számítógépezni, focizni, rajzolni és görizni. 16 éves, sokat játszunk. Szeretem őt, és ő is engem.
Imecs Orsolya, Maroskeresztúr
Én egyetlen testvérem,
tanulj mindig hűségesen!
Majd meglátod, hasznát veszed,
mikor te is nagyobb leszel.

Te mindig szót fogadtál,
de néha rosszalkodtál.
A torna a kedvenc órád,
s nem kedvelted a magyarórát.
A tornán csak szaladgálsz,
a magyaron meg ásítgálsz.
Dányi Henrietta, Dólyapuszta
Nekem egy 8 éves kisöcsém van. Sokat szoktunk verekedni, de végül kibékülünk. Ő is meg én is szeretnénk egy kistestvért. Nem tudom, mi lenne, ha ő nem lenne nekem.
Csiszér Katalin, Csíkmenaság
Kinga 6 és fél éves. Nagyon szeretem, de néha össze is szoktunk veszni. Szeret tévézni, barbizni és pónizni.
Csiki Mária Bernadett, Gyergyószentmiklós
Az én testvérem Emőke, és 21 éves. Szoktunk civakodni, de mindig kibékülünk. Jár egyetemre, és olyankor nagyon-nagyon hiányzik. Szeretek olvasni, mint ő, ez az egyformaságunk. Nagyon szeretem őt!
Madaras Szilvia, Kibéd
2010. február
Az én testvérem Vivien Emőke. A tordai Jósika Miklós Elméleti Líceumban tanul. Néha kicsit veszekszünk, de nagyon szeretjük egymást. Mindig későn ér haza, s ezért nem játszhat velem, mert sok a házi feladata, és meg kell írja őket. Matekből kitűnő, a nehéz matematika feladatokat két perc alatt megoldja. Nem értem, hogy van ez. Szeret rajzolni, szereti a történelmet, és szeret számítógépezni. Ezért néha összeveszünk, hogy kié legyen a számítógép. Nélküle nem érne semmit az életem.
Bartha Noémi Kinga, Tordaharasztos
Lapozzunk bele szalárdi olvasóink testvéralbumába:
 
Nekem nincs testvérem, de szeretnék egy kistestvért. Mindent megvennék neki, amit kérne. Segítenék neki a leckében, és játszanék vele. Megosztanám vele a gépemet és a szobámat, és vele mennék iskolába vagy óvodába.
Szilák Zoltán
Bianka 15 éves. Nagyon szeretem, de azért szoktunk néha veszekedni is. Nem sok időnk jut egymásra, mert sok a tanulnivaló. De azért nagyon szeretjük egymást, és szakítunk időt egymásra.
Kocsis Anita
Gergő 6 éves lesz. Nagyon szeret rosszalkodni és hazudni, de én akkor is szeretem, mert nála jobb testvér nincs ezen a világhálózaton. Habár néha tényleg összeveszünk.
Andreev Alexandra
Nagyon örülök, mert 2 hónapja született egy kistesóm, Zsanett. Nagyon sokat szokott sírni, mert hasfájós. Éjjel sokat sír, nem hagy aludni. Van egy nagy tesóm is, Renáta. Ő 13 éves. Sokat szoktunk veszekedni, de mindig kibékülök vele. Nagyon szeretem mindkét testvéremet.
Kalmár Sintia
Az én testvérem nagyon édes. Jáminnak hívják, két héttel ezelőtt született. Sokat szokott sírni, és aludni. Az éjjel nagyon ügyes volt, mert nem ébresztett fel. O a világon a legjobb tesó.
Kelemen Jáfet Sándor
2010. január
Ebben a hónapban a zilahi I. Maniu Gimnázium IV. B osztályát hívtuk meg
a Testvérek kuckójába.
 
A testvérem fiú akarnám hogy legyen. Sokat játszanánk a számítógépen, iskolásdit is, és más dolgokat. Nem veszekednék vele sose, nagyon szeretném, de sajnos nincs testvérem.
Csáki Evelin Dóra
Szeretném, hogy olyan legyen a testvérem, mint minden testvér. Segítsen mindenben, amit nem tudok. Nagyon unalmas testvér nélkül. Úgy hívnák: Krisztián. Szeretném nagyon, hogy legyen testvérem.
Dimény Norbert
Ha lenne testvérem, olyan szeretném, hogy legyen, hogy ne idegesítsen. Legyen jó, és ne idegesítse anyát. Én nagyobb testvért szeretnék, hogy segítsen a háziban.
Sepsi Noémi Tímea
Ha lenne egy testvérem, biztosan jól egyeznénk, vagy lehet, hogy nem? Hogyha lenne testvérem, és fiú lenne, az lenne a neve, hogy Norbi.
Major Bettina Natália
Szeretném, hogy legyen testvérem. Minden nap vele játszanék. Ha mondanék valamit, szót fogadna. A testvéremet az unokatestvérem pótolja.
Kiss Izabella Erika
Ingrid hétéves. Szeretek vele játszani. Mindig segítek neki a házi feladatban. Nagyon szeretem.
Major Ferenc Róbert
A testvérem Edike. Egyszer-egyszer szoktunk veszekedni is. Legtöbbet vele szoktam játszani. Szereti nagyon a társasjátékokat. Szoktunk versenyezni, hogy ki fejezi be hamarabb a leckét.
Szentkirályi Csaba
A testvéremet úgy hívják, hogy Rudi. Szeretek vele lenni, mert mindig megnevettet. Este mindig veszekedünk, hogy ki számítógépezzen.
Lakatos Henrietta
Az én testvérem egyszer-egyszer rossz, de van, amikor jó. Együtt játszunk a kompjuteren. Sokszor ad nekem pénzt, és megyünk vásárolni. Viccelünk egymással. 20 éves, úgy hívják, hogy Jenőke. Ilyen az én testvérem.
Tyukodi Ibolya Gréti
Norbival, a testvéremmel sokat veszekszem, mert mindig megüt. Van, amikor megegyezünk, és sokat játszunk, kompjuterezünk együtt. Nagyon szeretem a testvéremet, mert nem unatkozom.
Mikola Beáta Henrietta
Krisztina 16 éves. Nagyon szeretem, és ő is engem. Néha szoktunk veszekedni, de pár perc múlva már elfelejtjük. Igaz, ő el szokott menni külföldre, mert népi táncos. Ilyenkor alig várom, hogy jöjjön haza.
Antal Krisztián Tamás
A testvéremet Krisztinának hívják, 11 éves. Nagyon szeretjük egymást. Azt nem szeretem, hogy amikor játszunk, mindig csal, és én mindig veszítek. Ilyen az én testvérem.
Dobai Benjámin
2009. december
A csíkkozmási negyedikesek testvér-albuma
 
A testvérem okos lány. Nagyon sokat segít a házi feladatomban. Szerintem lehet, hogy van pár titka. Folyton-folyvást tanul, és persze sokat internetezik, de nem szeretnék vele dicsekedni és kérkedni. Volt pár huncutságunk, de erre nem is emlékszem. Van olyan nap is, amikor nincs jó kedve, és olyankor nagyon leszid, de csak néha.
Boros Andrea
A kistestvérem, Elődke 4 éves. Mikor otthon vagyok, játszani hív, de ha nem megyek, keservesen sír, és ezt kiabálja: „Anyuka, Kriszta nem játszik velem!”
Kajcsa Kriszta
Az én testvérem tizenegyedikes. Nagyon érti a számítógépet, és szereti is. Sok játékos cédét hoz haza az iskolából. Filmet is szokott hozni, ezért szeretem őt.
Bálint Albin
Tordaharasztosi olvasóink így mutatták be testvérüket:
 
Az én testvérem nagyobb nálam két évvel. Szoktunk társasjátékozni. Karácsonykor mindig adunk egymásnak ajándékot. Szoktunk veszekedni is a tévén vagy a számítógépen, de mindig kibékülünk, és eldöntjük, hogy melyik műsort nézzük. Hogyha elkér valamit, mindig odaadom, mert ő is szokta adni az ő dolgait. Az iskolában nem találkozunk egymással, mert ő más iskolába jár.
Kovács István
Öcsém, Lóri hat és fél éves. Nagyon szeret kisautókkal játszani, imádja a játék-kalózhajókat, és szeret a mozgólépcsőn fel-le járni. Néha veszekszünk, de mindig kibékülünk. Lóri nem szereti, ha rajzolás közben megzavarjuk, ezért ha belépünk a szobába, rajtunk tartja a szemét, nehogy elrontsuk a rajzát. Nagyon szeretem őt!
Jakab Júlia
A testvéremet Szendikének hívják, 16 éves. Magas, a szeme kék, barna haja van. Jószívű, segítőkész, szorgalmas, és szereti a rendet, a tisztaságot. Szeret tanulni, hamar megharagszik, nehezen tud megbocsátani, de igazságos. Hobbija a zenehallgatás és a számítógépezés. Nagyon kedveli a növényeket és az állatokat. Nagyon szeretjük egymást.
Nagy István
2009. november
Az én testvéremet Pannának hívják. Kilenc éves és harmadikos. Én tizenkét éves és hatodikos vagyok. Mindent megosztunk egymással. Szoktunk veszekedni, de aztán elkezdünk játszani, beszélgetni, és elfelejtjük, hogy veszekedtünk. Van, amikor azt kívánom, hogy más testvérem legyen, vagy hogy ne legyen testvérem, de azért jó, hogy Panna a testvérem.
Kömöcsi Boglárka, Kolozsvár
A tesóm, Nándi 6 éves lesz. Nagyon kedves és édes. Sokat játszunk. Van, amikor nézi, hogy hogy számítógépezek.
Darabán István László, Marosvásárhely
Nekem két testvérem van. Árpád 16 éves, nem nagyon szeret tanulni, inkább zenét hallgat. Jancsi 13 éves, jó tanuló és nagyon szeret focizni. Én nagyon szeretek tanulni, kedvenc tantárgyam a matematika. Szeretek mászkálni, futkározni, nem tudok egy helyben ülni.
Laczkó László, Gyergyószentmiklós
Dalma 3 éves, alig várja, hogy járjon ő is óvodába. Szereti a rajzfilmet, nagyon sokat szokott rajzolni. A kedvenc játékai egy kis hableány, a babakocsi és a Barbie. Nagyon örvendek, hogy van egy testvérem.
Rausch Bianka, Gyergyószentmiklós
Van egy öcsém, a neve Hunor, 4 éves. Óvodába jár, előkészítős. Kedvenc foglalkozása a rajzolás, kedvenc játéka a kocsi és a motor. Sokat játszunk együtt is.
Szőcs Orsolya, Gyergyószentmiklós
10 éves, III. osztályos vagyok. Nincs testvérem, nagyon szeretnék egyet. A kedvenc játékom a szökőkötél és a labda.
Kémenes Hortenzia, Gyergyószentmiklós